Schab, ser, ogórki kiszone…zawijam – Te nadziewane roladki robię je od 15 lat, wychodzą obłędnie

Pyszne mięsne roladki nadziewane serem i ogórkami – koniecznie je wypróbuj!

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości! Roladki są banalne w przygotowaniu, a niebiański smak skusi każdego!

Składniki:

  • schab – 800 g
  • ogórki kiszone – 2,3 sztuki
  • sól i pieprz
  • twardy ser – około 100 g.
  • olej – 2,3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na plastry, każdy z nich rozbić tłuczkiem na bardzo cienkie kotlety. Kotlety oprószyć i natrzeć z obu stron solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki.

Ser zetrzeć na tarce, ogórki pokroić wzdłuż na cząstki. Na każdym kawałku mięsa położyć cząstkę ogórka, a następnie zwinąć kotleta w roladkę.

Roladki umieścić w naczyniu żaroodpornym, nasmarowanym olejem, natłuścić można również roladki, by uniknąć nadmiernego wysuszenia mięsa podczas pieczenia.

Naczynie wstawić do piekarnika, piec około 40 minut w 180 stopniach, na krótko przed wyjęciem z piekarnika roladki posypać tartym serem.

Smaczne mięsne roladki są już gotowe, można podawać je z ziemniakami, kasza lub ryżem i smakowitą surówką, z pewnością nikt im się nie oprze!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!