Spróbuj tak przygotowanych naleśników, a już nie zrobisz żadnych innych. Kolacja jak marzenie.

Czy kiedykolwiek próbowałaś zrobić nadziewane dyniowe naleśniki ? Dziś podzielę się z Wami najbardziej genialnym przepisem na te puszyste i delikatne danie!

Roladki dyniowe z mięsem mielonym i smażonymi warzywami to doskonała przekąska lub kompletne danie na sycące śniadanie czy kolacje. Idealne połączenie składników pod warstwą sera sprawi Ci prawdziwą przyjemność jedzenia, spróbuj!

Składniki

  • Dynia – 250 g
  • Jajko – 3 sztuki
  • Mąka pszenna – 2 łyżki
  • Kasza manna – 3 łyżki
  • Sól – 0,5 łyżeczki
  • Czarny pieprz (mielony) – 0,5 łyżeczki
  • Pieczarki – 100 g
  • Cebula – 1 sztuka
  • Papryka – 0,5 sztuki
  • Twardy ser – 50 g
  • Mielona wieprzowina – 300 g
  • Kwaśna śmietana – 2-3 łyżki

Przygotowanie

Zetrzyj obraną dynię na grubej tarce, do powstałej masy dodaj jajka, mąkę, kaszę mannę, sól i czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Teraz z ciasta usmaż naleśniki. Następnie umieść je na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

Umyj, drobno posiekaj i podsmaż grzyby na złoty kolor. Na osobnej patelni podsmaż posiekaną cebulę i paprykę. Rozłóż mięso mielone na powierzchni naleśnika, następnie posyp je pieczarkami i smażoną cebulą z papryką. Zwiń naleśnik w rulon. Zrób to samo z pozostałymi składnikami.

Ułóż naleśniki w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, posmaruj śmietaną i posyp startym serem. Włóż danie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Gotowe roladki np. pokrój na małe kawałki i podawaj z ulubionym ostrym sosem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!