Spróbuj tak przygotowanych naleśników, a już nie zrobisz żadnych innych. Kolacja jak marzenie.
996
Czy kiedykolwiek próbowałaś zrobić nadziewane dyniowe naleśniki ? Dziś podzielę się z Wami najbardziej genialnym przepisem na te puszyste i delikatne danie!
Roladki dyniowe z mięsem mielonym i smażonymi warzywami to doskonała przekąska lub kompletne danie na sycące śniadanie czy kolacje. Idealne połączenie składników pod warstwą sera sprawi Ci prawdziwą przyjemność jedzenia, spróbuj!
Składniki
Dynia – 250 g
Jajko – 3 sztuki
Mąka pszenna – 2 łyżki
Kasza manna – 3 łyżki
Sól – 0,5 łyżeczki
Czarny pieprz (mielony) – 0,5 łyżeczki
Pieczarki – 100 g
Cebula – 1 sztuka
Papryka – 0,5 sztuki
Twardy ser – 50 g
Mielona wieprzowina – 300 g
Kwaśna śmietana – 2-3 łyżki
Przygotowanie
Zetrzyj obraną dynię na grubej tarce, do powstałej masy dodaj jajka, mąkę, kaszę mannę, sól i czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Teraz z ciasta usmaż naleśniki. Następnie umieść je na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Umyj, drobno posiekaj i podsmaż grzyby na złoty kolor. Na osobnej patelni podsmaż posiekaną cebulę i paprykę. Rozłóż mięso mielone na powierzchni naleśnika, następnie posyp je pieczarkami i smażoną cebulą z papryką. Zwiń naleśnik w rulon. Zrób to samo z pozostałymi składnikami.
Ułóż naleśniki w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, posmaruj śmietaną i posyp startym serem. Włóż danie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Gotowe roladki np. pokrój na małe kawałki i podawaj z ulubionym ostrym sosem. Smacznego!