Nadziewane bajgle – Oryginalna i pyszna przekąska. Zaskoczeni goście zawsze pytają o przepis
1 133
Żeby zaskoczyć swoich gości najłatwiej w kuchni eksperymentować z przekąskami, stąd pomysł na kolejną zdumiewająco oryginalną i pyszną przekąskę!
Czy wiesz, że ze zwykłych bajgli możesz przyrządzić wspaniały, sycący posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu z Twoich domowników. Wierzę, że szczególnie pokochają go dzieci! Możesz spakować je im nawet do szkoły lub zabrać ze sobą do pracy zamiast zwykłych i nudnych kanapek!
Składniki
Gotowe małe bajgle – 250 g
Mielone mięso drobiowe – 200 g
Cebula – 1 sztuka
Pietruszka – 0,5 pęczka
Jajko – 1 sztuka
Mleko – 500 ml
Woda – 100 ml
Papryka – 1 sztuka
Twardy ser – 100 g
Olej słonecznikowy – do smaku
Sól – do smaku
Czarny pieprz (mielony) – do smaku
Przygotowanie
Umieść bajgle w głębokim naczyniu, zalej mlekiem, gorącą wodą i pozostaw na 20 minut. Podsmaż posiekaną cebulę na oleju słonecznikowym.
W głębokiej misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem, smażoną cebulą, drobno posiekaną papryką, natką pietruszki, solą i czarnym pieprzem.
Bajgle rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nadziej powstałą mieszanką mięsa i warzyw.
Włóż do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Wyjmij, posyp startym serem i wstaw znów do piekarnika na 10 minut. Smacznego!