Ten przepis to dzieło mojego dziadka, który zawsze powtarzał, że jest tak silny, że jest w stanie obudzić z grobu nawet umarłego.
4 096
Domowy syrop na odporność
Przekazywana z pokolenia na pokolenie mikstura, która potrafi zdziałać cuda w ludzkim organizmie. Ten prosty a genialny przepis to prawdziwe remedium na przeziębienie. Stosuj go zarówno podczas pierwszych oznak choroby i osłabienia, jak i profilaktycznie na poprawę odporności.
Jeżeli czujesz, że „coś Cię pobiera”, wypróbuj ten prosty w przygotowaniu i dobry w smaku syrop. Zawiera on w swoim składzie wysokoprocentowy alkohol, dlatego nie nadaje się dla dzieci.
Jakie korzyści ma syrop na odporność?
łagodzi objawy przeziębienia, w tym ból gardła i kaszel,
wspiera odporność,
ma działanie detoksykujące,
zapobiega przeziębieniu i grypie,
wspiera trawienie.
Do wykonania przepisu potrzebujesz:
miód – 200 g
wódka lub brandy – 500 ml
imbir – 200 g
cytryna – 1-2 sztuki
Przygotowanie:
Korzeń imbiru zetrzyj na tarce, a następnie włóż do czystego słoika.
Obraną ze skórki cytrynę pokrój na plasterki lub mniejsze kawałki i dodaj do naczynia z imbirem.
Do mikstury dodaj miód, a następnie alkohol (wódka albo brandy).
Słoik z tak przygotowanym syropem szczelnie zakręć i odstaw do lodówki na minimum tydzień.
Stosowanie
Po tygodniu leżakowania w lodówce syrop jest gotowy do spożycia. Przed podaniem należy wstrząsnąć. Zaleca się stosować 1 łyżkę stołową syropu tuż przed snem.