Ten przepis to dzieło mojego dziadka, który zawsze powtarzał, że jest tak silny, że jest w stanie obudzić z grobu nawet umarłego.

Domowy syrop na odporność

Przekazywana z pokolenia na pokolenie mikstura, która potrafi zdziałać cuda w ludzkim organizmie. Ten prosty a genialny przepis to prawdziwe remedium na przeziębienie. Stosuj go zarówno podczas pierwszych oznak choroby i osłabienia, jak i profilaktycznie na poprawę odporności.

Jeżeli czujesz, że „coś Cię pobiera”, wypróbuj ten prosty w przygotowaniu i dobry w smaku syrop. Zawiera on w swoim składzie wysokoprocentowy alkohol, dlatego nie nadaje się dla dzieci.

Jakie korzyści ma syrop na odporność?

  • łagodzi objawy przeziębienia, w tym ból gardła i kaszel,
  • wspiera odporność,
  • ma działanie detoksykujące,
  • zapobiega przeziębieniu i grypie,
  • wspiera trawienie.

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

  • miód – 200 g
  • wódka lub brandy – 500 ml
  • imbir – 200 g
  • cytryna – 1-2 sztuki

Przygotowanie:

  • Korzeń imbiru zetrzyj na tarce, a następnie włóż do czystego słoika.
  • Obraną ze skórki cytrynę pokrój na plasterki lub mniejsze kawałki i dodaj do naczynia z imbirem.
  • Do mikstury dodaj miód, a następnie alkohol (wódka albo brandy).
  • Słoik z tak przygotowanym syropem szczelnie zakręć i odstaw do lodówki na minimum tydzień.

Stosowanie

Po tygodniu leżakowania w lodówce syrop jest gotowy do spożycia. Przed podaniem należy wstrząsnąć. Zaleca się stosować 1 łyżkę stołową syropu tuż przed snem.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!