Stary lek z czosnkiem z jabłkiem i goździkami: wzmacnia odporność, zwalcza wirusy, bakterie i stany zapalne

Czosnek, goździk i jabłko na wzmocnienie odporności

Domowe leki to coś wyjątkowego pod każdym względem. O to przepis, który cechuje się wielką wszechstronnością i sprawdza się podczas zwalczania wirusów, niwelacji bakterii, a także w redukcji stanów zapalnych w organizmie.

Ten wyjątkowy domowy lek wzmacnia odporność i poprawia ogólny kropka zwalczanie infekcji i chorób w domowym zaciszu jest wysoce istotne w dzisiejszych czasach. Przepis ten doskonale wpływa na cały system odpornościowy i niweluje wirusy oraz bakterie, które mogą prowadzić do wielu poważnych chorób.

Od lat ludzkość cieszy się z korzystnego wpływu na zdrowie czosnku. Choć ma nieprzyjemny zapach i dość wyrazisty smak jest jednym z naturalnych antybiotyków o wszechstronnym działaniu. Aby wykonać lek nie wystarczy tylko czosnek ale także jabłko oraz goździki.

Dodanie do leku jabłka oraz goździków doskonale skomponuje się z intensywnym smakiem czosnku. Co więcej te dwa składniki znacznie większą oraz przyspieszoną samo działanie czosnku. Lek ten jest nieoceniony w walce z chorobami układu oddechowego.

Domowy lek z czosnku, jabłka i goździków wpływa korzystnie na:

  • problemy z oddychaniem,
  • ma działanie antybakteryjne,
  • ma działanie przeciwwirusowe,
  • ma działanie antyseptyczne,
  • doskonale wzmacnia odporność,
  • sprawdza się w przypadku różnego rodzaju zapaleń,
  • dostarcza organizmowi ważnych i pożytecznych witamin oraz składników odżywczych,
  • pomaga podczas kaszlu,
  • wspomaga organizm podczas infekcji, na przykład podczas grypy,
  • korzystnie wpływa na stawy oraz kości.

Sposób przygotowania leczniczego napoju:

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku,
  • garść goździków,
  • jedno jabłko.

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności należy oczyścić czosnek i go drobno pokroić.

Następnie należy przełożyć czosnek do naczynia i zalać niewielką ilością wody.

Taką mieszankę należy odstawić na co najmniej 15 minut. W między czasie należy pokroić jabłko i włożyć je do garnka, dolać wodę i dodać goździki.

Garnek należy postawić na ogniu i doprowadzić zawartość do wrzenia.

Następnie należy zdjąć garnek z ognia i pozostawić do przestygnięcia na około 5 minut.

Po tym czasie należy dodać czosnek z wodą.

Mieszankę należy wymieszać, przykryć i pozostawić do zaparzenia na około 10 minut. Po zaparzeniu całość należy odcedzić i pić w ciągu dnia.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!