Na marynatę:
Skórkę z mięsa możesz zdjąć lub ją pokroić w „kratkę”.
Do miski wsyp sól, czarny mielony pieprz, czerwoną paprykę, suszony czosnek i wymieszaj. Tą mieszanką nasmaruj wszędzie mięso – na powierzchni i w nacięciach.
Następnie zrób kilka nacięć i włóż w nie ząbki czosnku.
Teraz zawiń mięso w folię, ułóż na blaszce do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C przez około 2 godziny. W międzyczasie przygotuj marynatę. Umyj i zetrzyj jabłko. Wymieszaj je z sosem sojowym, koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj cukier, suszony czosnek, mieloną czerwoną paprykę i cynamon. Dobrze wymieszaj.
Włóż na ogień i i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Upieczone mięso odwiń z folii i posmaruj przygotowaną marynatą ze wszystkich stron.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.