Wafle do słodkich deserów zna każdy z nas, jednak dziś oferujemy przepis zupełnie nowy. Wafle w ofercie wytrawnej – z mięsem mielonym. Leniwe paszteciki z ciasta waflowych przygotujesz w piętnaście minut, więc to dobry pomysł na przekąskę, kiedy wpadną niespodziewani goście.
Największym plusem tego przepisu jest szybkie przygotowanie. Nadzienie możemy wybierać takie, jakie lubimy najbardziej. Nie musi to być mięso mielone. Świetnie sprawdzą się smażone pieczarki, puree ziemniaczane, a także ser z ziołami. Do tak przygotowanych pasztecików dodatkiem do obiadu może być również ryż, ziemniaki czy ulubione warzywa.
Do mięsa należy dodać drobno posiekaną cebulę, a także jajo, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Kilka łyżek nadzienia układamy na cieście waflowym. Przykrywamy go drugim waflem i lekko dociskamy dłonią. Tak powstałe danie kroimy na sześć kawałków, tak jak pizzę. W identyczny sposób postępujemy z pozostałymi wafelkami.