Czy istnieje przepis idealny na mięso na ciepło jak i na zimno? Oczywiście, że tak! W dodatku takie mięso zachwyci każdego gościa podczas rodzinnego, niedzielnego obiadu. Niepotrzebne są wielkie umiejętności. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją.
Nalej wodę do miseczki, dodaj sól, sok z połowy cytryny, sos sojowy i wybraną przyprawę. Zmieszaj ze sobą widelcem. Umyj mięso i włóż do czystej torebki foliowej lub specjalnego rękawa. Dodaj marynatę i rozprowadź po mięsie. Włóż do miski, aby nic się nie wylało. Wkładamy zamarynowane mięso do lodówki na jeden dzień.
W wolnej chwili warto przemieszać ponownie mięso z marynatą w woreczku. Następnego dnia należy wyjąć mięso i owinąć je grubszą nitką. Następnie mięso należy włożyć ponownie do rękawa lub można owinąć szczelnie folią spożywczą.