Jeśli masz w domu gotowe ciasto francuskie, to problem znika! Na jego podstawie możesz przygotować niesamowite ciasto i co najważniejsze w ciągu kilku minut.
Wygląda ono imponująco, pachnie obłędnie, a smakuje wyśmienicie! Dodatkowo jest bardzo sycące!
Weź ciasto francuskie, połóż na powierzchni roboczej posypanej mąką i lekko je rozwałkuj.
Obierz cebulę, pokrój w małą kostkę i usmaż na gorącej patelni. Dodaj mielone mięso, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszaj i smaż, aż mięso będzie gotowe. W razie potrzeby dodaj do mielonego mięsa odrobinę kwaśnej śmietany. Ostudź gotowy farsz.
Przygotowane ciasto przełóż do naczynia do pieczenia. Umieść nadzienie na środku ciasta i wykonaj podłużne cięcia po dwóch stronach ciasta. Zaplataj je naprzemiennie jak warkocz.
Nasmaruj powstałe danie ubitym jajkiem.
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. I piecz przez 30-35 minut i podawaj do stołu, smacznego!