Dodatek zwykłego twarogu nie tylko poprawi ich smak, ale też uczyni je znacznie delikatniejszymi i mniej tłustymi. Do tego, upieczone w piekarniku nadal zachowają swoją wspaniałą soczystość. To przepis na danie, które jest nie tylko smaczne, ale i bardziej dietetyczne od klasycznej wersji.
Do sosu:
W misce rozmieszaj mikserem twaróg, a następnie dodaj do niego mięso mielone, jajka, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
W blenderze wymieszaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. W osobnej misce przygotuj bułkę tartą połączoną z wodą. Obydwie mieszaniny dodaj do masy mięsnej. Za pomocą łyżki uformuj z przygotowanej masy kotlety i ułóż je obok siebie na, posmarowanej wcześniej olejem, blaszce do pieczenia. Kotlety należy piec przez około 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
W czasie pieczenia mięsa przygotuj sos, który posłuży jako świetny dodatek do twojego dania. W garnku rozpuść masło, a następnie wmieszaj do niego mąkę. Mieszaninę smaż przez około 2 minuty, po czym zalej gorącą wodą, dodaj śmietanę i przyprawy. Gotowy sos rozmieszaj trzepaczką i gotuj przez około 4 minuty.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.