Nigdy ich nie wyrzucaj i używaj w ten sposób: Dowiedz się, jak używać łodyg czosnku.

Osoby, które są zainteresowane przygotowaniem tej potrawy muszą najpierw wyścielić blachę papierem do pieczenia i położyć na niej dokładnie umyte oraz wysuszone łodygi czosnku wraz z kwiatkiem. Później wystarczy doprawić zmielonym czarnym pieprzem, solą oraz skropić oliwą.

Następnie wystarczy wstawić do nagrzanego piekarnika. Rekomendowane jest pieczenie przez przynajmniej 20 minut w temperaturze wynoszącej 200°C. Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że przygotowane w ten sposób łodygi będą świetnym dodatkiem np. do mięsa. Bardzo dobrą opcją będzie posypanie ich sezamem, parmezanem czy skropienie odrobiną soku z cytryny. Nie warto wyrzucać łodyg czosnku, ponieważ mają one ogromne zastosowanie w kuchni.

Sałatka z łodyg czosnku

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!