Nigdy ich nie wyrzucaj i używaj w ten sposób: Dowiedz się, jak używać łodyg czosnku.

Do zrobienia pesto z czosnku będą potrzebne następujące składniki: 10 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka soli, kilka kropel cytryny. Oczywiście są to ilości na jedną filiżankę pokrojonych łodyg. W pierwszej kolejności powinno się usunąć kwiat, a także bardzo szczegółowo umyć łodygi.

Kolejnym etapem będzie pokrojenie ich, a także zmieszanie mikserem. Kolejnym etapem będzie doprawienie potrawy solę i polanie oliwą. Następnie należy przygotować wysterylizowane kubki z pokrywkami i umieścić w nich pesto czosnkowe. Nie można oczywiście zapomnieć zamknąć wspomnianych kubków pokrywkami. Produkt trzeba przechowywać w lodówce. Można następnie dodać pesto do makaronów czy tostów.

Pieczone łodygi czosnku

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!