Do wykonania domowych lodów bez jajek wystarczy wymieszać tylko wskazane składniki i zamrozić.

Smakowite, domowe lody wykonane bez dodawania jaj. Składniki należy staranie wymieszać i zamrozić. Powstaną wspaniałe, kemowe lody bez grudek i kryształków lodu!

Pyszne, domowe lody przyrządzone bez jajek, konserwantów i innych zbędnych składników chemicznych. Lody mają delikatną, puszystą konsystencję i naturalny smak. Będą smakować każdemu, kto ich spróbuje!

Potrzebne składniki:

  • 1 puszka skondensowanego, słodzonego mleka,
  • 400 ml śmietany o zawartości 30% tłuszczu,

Składniki dodatkowe:

  • orzechy,
  • owoce,
  • kawałki czekolady,
  • rożki do lodów,
  • wafle.

Sposób wykonania:

Przygotowanie lodów zacznij od ubicia dwóch bazowych składników: skondensowanego mleka i śmietany kremówki. Powstałą bazę przełóż do dwóch plastikowych pojemników i dodaj według własnego uznania owoce, kawałki czekolady lub orzechy. Całość pozostaw do zamrożenia. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!