Imbir i marchewka – Najlepsze lekarstwo na grypę, kaszel i śluz zalegający w płucach.

Czy marchewka i imbir są skuteczne w walce z infekcją? Okazuje się, że tak! Te dwa niepozorne warzywa kryją w sobie ogromną moc, którą możemy wykorzystać, aby szybko pozbyć się choroby.

Marchew posiada silne właściwości przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne, a przy tym dostarcza wielu cennych witamin i minerałów. Szczególnie bogata jest w witaminę A, ale dostarcza również spore ilości witaminy C, witamin z grupy B, żelaza, wapnia, fosforu oraz potasu. Marchew jest jednym ze składników wielu środków wspomagających zwalczanie infekcji górnych i dolnych dróg oddechowych.

Imbir natomiast już setki lat temu wykorzystywany był przez greckich mnichów jako środek na choroby układu oddechowego. To kłącze znane jest na całym świecie ze swoich terapeutycznych właściwości, a w ostatnich latach staje się również coraz bardziej popularny w Polsce.  Jednym z najbardziej znanych przepisów stosowanych podczas infekcji jest sok imbirowy z marchewką.

Sok marchwiowo-imbirowy na zapalenie oskrzeli, grypę, problemy z astmą oraz zalegającą wydzieliną

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!