Świetnie łączy się z różnymi składnikami, co czyni je mało problematycznym jeżeli chodzi o skomponowanie odpowiedniej kombinacji smaków. Jednym z pomysłów na kurczaka jest przygotowanie go na sposób francuski. To naprawdę prosty przepis, a samo danie zachwyca głębią smaków i łaskocze podniebienie.
Składniki:
Piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry, każdy z nich cienko rozbijamy i płuczemy pod bieżącą wodą. W miseczce roztrzepujemy jajko i dokładnie smarujemy nim każdy kawałek mięsa.
Piersi solimy i oprószamy odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Następnie posypujemy je bazylią, majerankiem i rozmarynem wedle uznania.
Blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem roślinnym i wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy kawałki piersi z kurczaka, następnie startą cebulę. Na niej umieszczamy plastry pomidorów.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.