Błyskawicznie znikają z talerza: Klopsiki nadziewane camembertem.

Dla wszystkich, którzy kochają camembert mam przepis na klopsiki nadziewane camembertem. Są niesamowicie smaczne.

Kiedyś grillowałam tylko camemberty, ale odkąd znalazłam ten przepis, nie robię go inaczej niż w ten sposób, bo tak bardzo mi smakuje. Zawsze jem z dodatki warzywnymi, ale dla pozostałych członków rodziny robię klasyczne puree ziemniaczane. Musisz tego spróbować!

SKŁADNIKI

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 1 garść bułki tartej
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 sery Camembert
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, mlekiem, papryką, szczypiorkiem, czosnkiem, solą i pieprzem.

Przekrój camemberty wzdłuż na pół, aby uzyskać 4 plastry.

Uformuj mieszankę mięsa mielonego w małe kółka i umieść między nimi plasterek camemberta.

Smaż klopsiki na niezbyt gorącym oleju na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami lub surówką warzywną.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!