W Japonii kobiety piją kawę i jedzą jajka, dzięki czemu mogą stracić do 6 kg w ciągu dwóch tygodni.

  • Śniadanie: kawa z krakersami
  • Obiad: smażona lub gotowana ryba z startą marchewką.
  • Obiad: gotowana wołowina (100 g) i szklanka kefiru.

Dieta japońskich kobiet

Dzień 13

  • Obiad: dwa jajka, gotowana kapusta z masłem, szklanka soku pomidorowego.
  • Kolacja: smażona lub gotowana ryba

Dzień 14

  • Obiad: pieczona cukinia, starta marchewka.
  • Obiad: gotowana wołowina (100 g) i świeże warzywa.

Menu japońskiej diety jest bardzo proste, można zauważyć dużą liczbę jaj, ryb i warzyw w diecie. Esencja jest prosta: minimum węglowodanów, jak najwięcej witamin i białka. Dania rybne i jaja są łatwo przyswajane przez nasz organizm.

Menu japońskiej diety

Najlepiej jest jeść warzywa świeże (z wyjątkiem cukinii). Odpowiednia będzie kapusta, jabłka, ogórki i pomidory.Kolejnym plusem dwutygodniowej diety jest prawie całkowity brak gotowania, z wyjątkiem, warzyw i mięsa.

Podziel się ze znajomymi tym przydatnym artykułem.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!