W Japonii kobiety piją kawę i jedzą jajka, dzięki czemu mogą stracić do 6 kg w ciągu dwóch tygodni.
120 861
Śniadanie: kawa z krakersami
Obiad: smażona lub gotowana ryba z startą marchewką.
Obiad: gotowana wołowina (100 g) i szklanka kefiru.
Dzień 13
Obiad: dwa jajka, gotowana kapusta z masłem, szklanka soku pomidorowego.
Kolacja: smażona lub gotowana ryba
Dzień 14
Obiad: pieczona cukinia, starta marchewka.
Obiad: gotowana wołowina (100 g) i świeże warzywa.
Menu japońskiej diety jest bardzo proste, można zauważyć dużą liczbę jaj, ryb i warzyw w diecie. Esencja jest prosta: minimum węglowodanów, jak najwięcej witamin i białka. Dania rybne i jaja są łatwo przyswajane przez nasz organizm.
Najlepiej jest jeść warzywa świeże (z wyjątkiem cukinii). Odpowiednia będzie kapusta, jabłka, ogórki i pomidory.Kolejnym plusem dwutygodniowej diety jest prawie całkowity brak gotowania, z wyjątkiem, warzyw i mięsa.
Podziel się ze znajomymi tym przydatnym artykułem.