Już wiem, co dziś zrobię do kawy! Pyszne ciasto bez pieczenia „Czułość”.
28 359
Pokrój masło w kostkę i poczekaj kilka minut, aby zmiękło. Za pomocą miksera lekko ubij masło.
Połącz masło i schłodzony krem w głębokiej misce. Wymieszaj mieszaninę ponownie mikserem.
Czas ułożyć ciasto. Aby to zrobić, przygotuj specjalną formę i przykryj ja pergaminem. Połóż pierwszą warstwę ciasteczek, a następnie posmaruj ją śmietaną. Nałóż drugą warstwę ciasteczek i kremu. Powtarzaj czynność, aż skończą się herbatniki.
Na koniec polej ciasto z polewą, równomiernie ją rozprowadź i włóż do lodówki na 3-4 godziny (najlepiej w nocy).
A jakie desery bez pieczenia Ty przygotowujesz? Podziel się swoimi słodkimi odkryciami w komentarzach.