Jest prawie pewne, że nigdy nie miałaś do czynienia z tą wyjątkową polewą, a to właśnie w niej tkwi od dziś klucz do sukcesu każdego Twojego ciasta!
Nie dość, że Twoje wypieki zyskają niepowtarzalny smak i zapach, zyskają też nowy, imponujący wygląd, który oczaruje wszystkich od pierwszego wejrzenia! Poniżej zamieszczamy przepis na tę wspaniałą polewę, która nada każdemu ciastu wygląd „lustra”:
Do małej miski wlej 40 mililitrów wody i dodaj do niej żelatyny. Całość wymieszaj i odstaw na około dwadzieścia minut. Pozostałą wodę przelej do garnka i dodaj do niej miód wraz z cukrem. Wszystkie składniki również dokładnie wymieszaj.
Tabliczkę mlecznej czekolady pokrusz na małe kawałeczki. Dodaj ją do garnka, do wszystkich pozostałych składników i całość dobrze wymieszaj, aż czekolada ulegnie całkowitemu rozpuszczeniu. Później przygotuj sitko, przez które będziemy przelewać naszą polewę.
Dzięki takiemu zabiegowi po polaniu ciasta polewą, jej nadmiar spłynie do wybranego przez nas uprzednio naczynia. Pamiętaj, aby polewę wylewać na ciasto począwszy od jego środka, ruchem okrężnym, ku jego krawędziom.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.