Wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i musli). Dla podkreślenia smaku dodaj szczyptę soli. Wymieszaj olej z jajkami. Oddziel żółtka, a następnie ubij pianę z białek. Delikatnie dodaj pianę z białek do ciasta.
Blachę do pieczenia wysmarować masłem i posypać kaszą manną. Wyłożyć ciasto na blachę. Posypać ciasto połówkami wiśni pokrojonymi w plasterki. Można je przygotować np. z kompotu. W trakcie pieczenia będą delikatnie wpadać do ciasta. Jeśli nie chcesz lub nie masz wiśni, możesz zastąpić je posiekanymi orzechami.
Piecz ciasto przez 20 minut w temperaturze 180°C. Twój piekarnik może mieć inny czas pieczenia. W Twoim piekarniku czas pieczenia może być inny. Gdy ciasto będzie już prawie gotowe, poczujesz wspaniały aromat. Do sprawdzenia ciasta użyj patyczka.
Gdy ciasto jest gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Posmaruj je dżemem (np. morelowym). Dodaj czekoladę. Czekolada powinna być roztopiona. Dodaj do masy bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.