To danie jest idealne na szybki, lekki obiad lub kolację, pełne smaku i kolorów! Dzięki prostym składnikom i łatwemu procesowi przygotowania, każdy może zrobić to w domu. Zapraszam do wspólnego gotowania i odkrywania nowych smaków. Z pewnością pokochacie ten przepis!

Brokuły i kalafior umyj i podziel na różyczki. W garnku zagotuj wodę z 1 łyżeczką soli i 2 łyżkami mleka. Dodaj brokuły i kalafior, gotuj przez 2 minuty, a następnie odcedź i odstaw na bok. Posiekaj cebulę i podsmaż ją na oleju słonecznikowym, aż będzie miękka. Dodaj pokrojoną paprykę i kontynuuj smażenie przez kilka minut, mieszając. Dodaj pokrojone pomidory, dobrze wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

W misce roztrzep 3 jajka z 1 łyżeczką soli. Dodaj 130g mąki i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj 400 ml mleka, ciągle mieszając, aż powstanie gładka masa. Do masy jajeczno-mącznej dodaj podsmażone warzywa, brokuły, kalafior, posiekany koper i natkę pietruszki. Dobrze wymieszaj. Dodaj starty ser i ponownie wymieszaj. Przełóż masę do naczynia żaroodpornego.

Piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C (350°F).W misce wymieszaj 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i posiekany koperek.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.