Bardzo soczyste ciasto mocca z kubka: Można je przygotować w 7 minut i wszyscy w domu dosłownie je uwielbiają.

Doskonałe ciastko o prostym przygotowaniu i niesamowitym smaku.

Jeśli też uwielbiasz przepisy na kubki, zdecydowanie powinieneś dodać ten przepis do swojej domowej książki kucharskiej. Możesz podać z lukrem lub po prostu zostawić krem ​​i posypać go czekoladą.

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki półgrubej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 125 g (pół kostki) masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 1/4 l mleka
  • 1 łyżka rumu lub aromatu rumowego
  • 1 proszek do pieczenia

Krem:

  • 1 twaróg w tubce
  • 1 łyżka Nescafe
  • 250 g masła (miękkiego)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • łyżki rumu (lub łyżka esencji rumowej)

Przygotowanie:

Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zrób w środku większy otwór i wlej do niego mleko, jajka i rum.

Dodajemy również masło, które rozpuszczamy i studzimy.

Dodaj nescafé i dobrze wymieszaj. Piec w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut. Krem:

Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodaj twaróg i Nescafé. Ubij dobrze. Rozsmaruj krem ​​na schłodzonym ciele.

Posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Kawałki najlepiej schłodzone. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!