Bardzo soczyste ciasto mocca z kubka: Można je przygotować w 7 minut i wszyscy w domu dosłownie je uwielbiają.
1 893
Doskonałe ciastko o prostym przygotowaniu i niesamowitym smaku.
Jeśli też uwielbiasz przepisy na kubki, zdecydowanie powinieneś dodać ten przepis do swojej domowej książki kucharskiej. Możesz podać z lukrem lub po prostu zostawić krem i posypać go czekoladą.
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki półgrubej
1 szklanka cukru pudru
125 g (pół kostki) masła
2 jajka
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1/4 l mleka
1 łyżka rumu lub aromatu rumowego
1 proszek do pieczenia
Krem:
1 twaróg w tubce
1 łyżka Nescafe
250 g masła (miękkiego)
3/4 szklanki cukru pudru
łyżki rumu (lub łyżka esencji rumowej)
Przygotowanie:
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zrób w środku większy otwór i wlej do niego mleko, jajka i rum.
Dodajemy również masło, które rozpuszczamy i studzimy.
Dodaj nescafé i dobrze wymieszaj. Piec w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut. Krem:
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodaj twaróg i Nescafé. Ubij dobrze. Rozsmaruj krem na schłodzonym ciele.
Posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Kawałki najlepiej schłodzone. Życzymy smacznego! 🙂