Dzisiaj przyrządzimy hiszpańską tortillę. To proste i szybkie danie, sprawdzi się w każdej okazji, zarówno na bardziej wyszukane przyjęcie, jak i domowy obiad.

Do tego nieoczywistego przepisu użyjemy jednak zwykłych, polskich składników. Będziemy potrzebować startej cukinii, jaj, cebuli, przypraw, a także mięsa wedle uznania.
Zacznijmy od umycia i obrania cebuli. Należy ją następnie posiekać i podsmażyć na oleju roślinnym. Kolejno płuczemy cukinię, obieramy ze skóry i siekamy na tarce.

W osobnym naczyniu, wyciskamy sok z cukinii. Połowę startej już cukinii dodajemy do cebuli i kontynuujemy smażenie przez 3 do 4 minut.
Całość dołączamy do podsmażonej cukinii, przyprawiamy pieprzem i solą, po czym dokładnie mieszamy. Wymieszaną potrawę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym.

Smażącą się cukinię dekorujemy plastrami pomidora oraz startym serem. Smażymy jakiś czas pod przykryciem, na wolnym ogniu. To samo danie możemy także przygotować w piekarniku.

Jej neutralny smak daje doskonały efekt z różnymi produktami, dzięki czemu możliwe jest przygotowanie naprawdę przepysznych z jej udziałem.

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.