Za każdym razem, gdy ją robię, każdy się zajada. Sycąca zupa z serem i grzybami – Wychodzi przepysznie.

Prosta i szybka w wykonaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczna zupa?

Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na zupę serową z grzybami!

Składniki:

  • ok. 7-8 sztuk pieczarek (w zależności od wielkości)
  • 250 g śmietankowego serka topionego
  • 3-4 sztuki ziemniaków
  • 1 sztuka marchewki
  • 1 sztuka cebuli
  • olej (w ilości niezbędnej do podsmażenia cebuli)

Sposób wykonania:

Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmażaj na patelni do momentu, aż się zeszkli. Następnie dodawaj w kolejności: pokrojone drobno pieczarki, startą marchewkę oraz pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki.

Możesz dodać także inne, dowolne warzywa. Podsmażaj wszystko razem jeszcze przez chwilę.

Zalej całość wodą (znakomitym wyborem będzie również bulion). Dopraw wszystko solą i pieprzem wedle uznania. Możesz dodać również inne przyprawy zgodnie z upodobaniami. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.

Dodaj śmietankowy serek topiony. Mieszaj do momentu rozpuszczenia.

Zupa jest gotowa!

Możesz podawać ją z dodatkiem grzanek czosnkowych lub posypać startym żółtym serem. Świetnie smakować będzie także w wersji zmiksowanej z dodatkiem śmietany.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!