Lekki jak piórko: gotowy za kilka chwil, wychodzi zawsze miękki i bosko smakuje: Torcik twarogowy.
2 182
Znakomity tort na rozpoczęcie sezonu truskawkowego. Jest doskonały i super smaczny – przypadnie do gustu całej rodzinie!
Potrzebujesz:
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
4 całe jajka
1 proszek do pieczenia
1 miękki twarożek
Cukier puder do smaku
Dodatkowo:
Truskawki lub inne owoce – umyte i pokrojone
Twarożek
Przygotowanie:
Biszkopt przygotujesz bardzo łatwo. Ubij jajka z cukrem. Dodaj olej, mleko i dobrze wymieszaj. Na koniec wymieszaj sypkie składniki – przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wyrób jednolite ciasto. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Wymieszaj twarożek z cukrem i ułóż go na biszkopcie.
Przygotuj owoce – usuń zielone łodygi z truskawek i dokładnie umyj i pokrój. Ułóż owoce na wierzchu ciasta i upiecz. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Życzę smacznego!