Kapusta w cieście – Ta przekąska skradła serce moich gości. Wychodzi przepysznie.

Przepis na bardzo prosty obiad, kolację lub przekąskę.

Mało czasochłonne, ale wykwintne danie idealnie nadaje się na przystawkę lub poczęstunek na gości, którzy przyszli nas odwiedzić i oczekują czegoś nieoczekiwanego. Niespodzianką będzie kapusta w cieście, danie pochodzące z kuchni francuskiej. By je przygotować, potrzebujesz bardzo niewiele składników i czasu.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 duże łyżki majonezu
  • 3 duże łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: mniej niż pół godziny.

Sposób przygotowania:

Główkę kapusty włóż do garnka i gotuj przez kilka minut. Jest to potrzebne po to, by dało się łatwo oddzielać liście. Wyjmij obgotowaną kapustę i poczekaj, aż ostygnie.

W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z jajkami, majonezem i przyprawami. Postaraj zrobić to w bardzo dokładny sposób, by ciasto miało odpowiednią konsystencję.

Jeśli kapusta jest już na tyle zimna, by można było ją pokroić, zacznij oddzielać poszczególne liście kapusty z główki. Podziel każdy liść na kilka części, obtocz je w cieście,

Następnie rozgrzej na patelni olej i smaż. Bon appetit!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!