Nadziewana pierś z kurczaka. Oto sekret delikatnego kurczaka w pysznym sosie.
233
Prawie każdy z nas ma swój ulubiony przepis na filet z kurczaka, ten jest moim ulubionym! Przygotowanie kurczaka z warzywami w piekarniku według tej receptury jest łatwe i proste, a co najważniejsze, wygląda niesamowicie apetycznie!
Chętnie podzielę się z Tobą sekretem mojego delikatnego kurczaka w pikantnym sosie. Jestem pewna, że od dziś będzie on często gościła na Twoim stole!
Składniki
Filet z kurczaka – 3 sztuki
Czosnek – 3 ząbki
Papryka słodka ( mielona) – 1 łyżeczka
Sól – 1 łyżka
Kolendra – 1 łyżeczka
Twardy ser – 100 g
Olej słonecznikowy – 50 ml
Papryka – 1 sztuka
Groch – 200 g
Pomidor – 1 sztuka
Przygotowanie
Zetrzyj ser, posiekaj 1 ząbek czosnek i pokrój w kostkę paprykę i pomidory. Wymieszaj w misce podane składniki z zielonym groszkiem, dodaj jedną trzecią soli i ponownie wymieszaj. Połącz kolendrę, paprykę, sól, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i olej w jedną aromatyczną mieszankę.
Przetnij każdy filet po środku i wykonaj dodatkowe nacięcia od wewnątrz, jak pokazano na filmie. Bardzo dokładnie natrzyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz przygotowaną marynatą.
Ułóż filety na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Napełnij każdą łódeczkę kurczaka mieszanką warzyw i piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Smacznego!