Warzywne kotleciki w 15 min – smaczniejsze niż jakiekolwiek mięso!

Jeśli do tej pory nie gotowałaś i nie próbowałaś prawdziwych kotletów warzywnych , to dziś jest czas na naprawienie tego błędu.

Możesz przygotować je w 15 minut!

Porada : aby kotleciki były bardziej soczyste i delikatniejsze, możesz dodać 1-2 łyżki chudego twarożku do przygotowywanej masy.

Składniki

  • 400 g gotowej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

1. Zamrożone warzywa należy  zmiksować w blenderze.

2. Dodać jajka, mąkę, sól, pieprz, wymieszać.

3. Rozprowadzić masę łyżką na patelni z rozgrzaną oliwą. Smażyć przez 2-3 minuty z obu stron.

Kotlety warzywne są łączone z dowolnymi dodatkami i sałatkami, z jogurtem lub śmietaną w szczególności są boskie. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!