Szybkie placuszki twarogowe, który przygotujesz w kilka minut. Zakochałam się w ich smaku
226
Placuszki z twarogiem to pożywne i zdrowe śniadanie. Nie ma nic lepszego o poranku niż delikatne mini-placuszki z odrobiną dżemu truskawkowego lub kwaśnej śmietany.
Spróbuj sama, przekonasz się, że Twoje dzieci pokochają ich smak! Szybko, prosto i smacznie!
Składniki
Cukier – 80 g
Twaróg – 200 g
Kefir – 200 ml
Soda – 0,5 łyżeczki
Jajko – 2 sztuki
Mąka pszenna – 9 łyżek
Olej słonecznikowy – 30 ml
Przygotowanie
Wymieszaj cukier i jajka, wlej kefir do mieszanki i dodaj sodę, wymieszaj. Po 5-7 minutach ponownie wymieszaj, dodaj twarożek i mąkę. Doprowadzić mieszaninę do jednorodnego stanu za pomocą blendera lub trzepaczki.
Rozłóż placuszki łyżką stołową na patelni z rozgrzanym olejem, smaż produkty z obu stron na złoty kolor.
Połóż przygotowane placuszki na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego!