Szybkie placuszki twarogowe, który przygotujesz w kilka minut. Zakochałam się w ich smaku

Placuszki z twarogiem to pożywne i zdrowe śniadanie. Nie ma nic lepszego o poranku niż delikatne mini-placuszki z odrobiną dżemu truskawkowego lub kwaśnej śmietany.

Spróbuj sama, przekonasz się, że Twoje dzieci pokochają ich smak! Szybko, prosto i smacznie!

Składniki

  • Cukier – 80 g
  • Twaróg – 200 g
  • Kefir – 200 ml
  • Soda – 0,5 łyżeczki
  • Jajko – 2 sztuki
  • Mąka pszenna – 9 łyżek
  • Olej słonecznikowy – 30 ml

Przygotowanie

Wymieszaj cukier i jajka, wlej kefir do mieszanki i dodaj sodę, wymieszaj. Po 5-7 minutach ponownie wymieszaj, dodaj twarożek i mąkę. Doprowadzić mieszaninę do jednorodnego stanu za pomocą blendera lub trzepaczki.

Rozłóż placuszki łyżką stołową na patelni z rozgrzanym olejem, smaż produkty z obu stron na złoty kolor.
Połóż przygotowane placuszki na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!